„Neomet“ i „Laz-prom“ kupili zemlјište u industrijskoj zoni Celpak

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević potpisao je u petak, 3. decembra, ugovore sa firmama Neomet i Laz-prom o kupoprodaji nekretnina u industrijskoj zoni Celpak, saopšteno je na gradskom sajtu.

On je naveo da privredni subjekti koji već posluju u ovoj industrijskoj zoni zapošlјavaju više od 300 radnika i izrazio nadu da će realizacijom ovih ugovora taj broj biti povećan.

– Do sada smo uložili više od 1,6 mil KM u tu industrijsku zonu. To ulaganje daje svoje rezultate i tako ćemo mi nastaviti i ubuduće – rekao je Kovačević novinarima u Prijedoru.

Direktor Neometa Duško Grbić rekao je da ova firma radi od 1999. godine, da se bavi montažerskim radovima i da posluje u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji.

– Imali smo potrebu za proširenjem poslovanja na proizvodnju. Nadam se da ćemo zaposliti nove radnike – naveo je Grbić.

Suvlasnik firme Laz-prom Ljubiša Lazarević rekao je nakon potpisivanja ugovora da od samog osnivanja ima dobru saradnju sa Gradskom upravom.

Ova firma se primarno bavi proizvodnjom mašina za mesnu industriju i pratećih proizvoda, što je rezultat pomnog praćenja potražnje na tržištu i ne tako velikog broja firmi u okruženju koje rade ovu vrstu proizvoda, saopšteno je iz Gradske uprave.

– Nјihova ideja pronašla je plodno tlo i podržani su od Gradske uprave da započnu poslovanje u Preduzetničkom inkubatoru, gdje i danas posluju, ali zbog potrebe širenja kapaciteta neophodna je nova lokacija, jer na postojećoj nema objektivnih mogućnosti za rast i napredovanje – navedeno je.

Izvor: ba.ekapija.com