Najviše poslovnih ideja iz sektora prehrambene proizvodnje, usluga i IT

Početnici u poslu sa područja Semberije predstavili su juče u Bijelјini  poslovne ideje koje žele razvijati u okviru akcelerator programa. Na javni poziv pristigle su 23 prijave, a stručnoj komisiji predstavlјeno je 18 ideja među kojima je najviše onih iz oblasti proizvodnje prehrambenih proizvoda, IT i sektora usluga.
Program realizuje Razvojna agencija Republike Srpske u saradnji sa Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Bijelјina, Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Uglјevik i opštinom Uglјevik, a provodiće se naredna dva mjeseca u Uglјeviku.
Kandidati, koji dobiju zeleno svjetlo stručne komisije, naredna dva i po mjeseca učestvovaće u programu podrške koji obuhvata besplatnu obuku tokom koje učesnici dobijaju znanje potrebno za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti, administrativnu i tehničku podršku za korišćenje sredstava iz različitih  programa finansiranja, mogućnost predstavlјanja poslovnih planova potencijalnim investitorima, promociju i međunarodno povezivanje.
Ovo je drugi ciklus akcelerator programa koji RARS organizuje u ovoj godini. U toku je program za inovativne početnike u poslu na Palama za kandidate sa područja Grada Istočno Sarajevo.
Za najuspješnije učesnike programa, pojedince ili timove, predviđene su i novčane nagrade.