Na Sajmu omladinskog preduzetništva predstavljeno 85 učeničkih kompanija

U Sarajevu je 21.04.2015. održan 12. Sajam omladinskog preduzetništva koji su organizovali Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i norveški Business Innovation program (BIP).

Na sajmu, koji je takmičarskog karaktera, učestvovalo je 12 srednjih škola iz Kalesije, Maglaja, Pala, Srebrenice, Srebrenika, Trebinja, Zavidovića, Žepča, Lukavca, Zvornika, Gradačca i Usore sa 85 kompanija i 450 učenika.

Učenička preduzeća su se takmičila u  tri discipline: najbolji štand i logo, najbolji poslovni plan i najbolji proizvod ili usluga, a najuspješnijim su dodjeljene nagrade.

Za najbolja preduzeća u svim kategorijama proglašeni su : “Revividus” (lampe, tepisi i korpe od čepova) iz Lukavca i “Anti boc boc” (zaštitne rukavice za branje) iz Trebinja.

Najbolji proizvod/uslugu ponudila su preduzeća “Metalis” (rasklopivi tabure) iz Pala, “Bred & Pita” (daske i oklagije za tijesto) iz Trebinja i “Hair cutting saver” (ogrtač za šišanje) iz Kalesije.

Najbolji poslovni plan imala su preduzeća “Herz” (proizvodnja licitarskih srca) iz Žepča, “Buba” (prah protiv mrava) iz Srebrenice i “Fininvest” (dekorativno cvijeće od drveta).

Najbolji logo/štand imala su preduzeća “Drvo Art” (ljestve-stolica) iz Srebrenika, “Fruitbook” (suho voće) iz Gradačca i “Bella”( usluge dekorisanja prostora i organizacije proslava) iz Zvornika.