Na poslovnim susretima u Beču i kompanije iz Republike Srpske

Među 293 učesnika iz 43 zemlje svijeta koji su učestvovali na međunarodnim poslovnim susretima u Beču 12. oktobra, bilo je i deset kompanija iz Republike Srpske i Federacije BiH. Poslovni susreti održani su pod okriljem Evropske mreže preduzetništva, a Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća bila je jedan od suorganizatora. 

Učesnici susreta su bili kupci i stručnjaci iz sektora maloprodaje i veleprodaje iz cijelog svijeta i Austrijski proizvođači hrane i pića, a održano je preko 1280 poslovni sastanaka
.
Tokom susreta predstavnici Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske održali su sastanke sa predstvnicima EEN Austrije, Privrednom komorom Austrije i EEN Slovenije, Zanatskom komorom Slovenije, te je dogovorena saradnja oko suorganizacije poslovnih susreta koji će se održati u Novom Sadu, Srbija, 18. novembra 2016. 

Nakon poslovnih susreta, 13.10.2016, predstavnici Agencije su posjetili predstavništvo  za centralnu i istočnu Evropu preduzeća “Yokogawa”  iz Japana koje je specijalizovano za industrijsku automatizaciju, sa ciljem ostvarivanja saradnje sa preduzećima iz Republike Srpske.