Na obuci za samozapošljavanje u Modriči 32 polaznika

U organizaciji Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Opštine Modriča, u Modriči je počela obuka za samozapošljavanje.
Prema riječima direktora modričke Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Slobodana Milojevića, na obuku su se prijavila 32 kandidata. Onim kandidatima koji uspješno prođu obuku i čija ideja o pokretanju vlastitog biznisa bude realna, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća pomoći će u izradi biznis plana neophodnog za dobijanje kredita kod Investiciono-razvojne banke RS, a dobiće i jednogodišnju stručnu konsultantsku pomoć.
Zamjenik načelnika opštine Modriča, Bojan Vidić, naglasio  je da opština Modriča ima strategiju lokalnog ekonomskog razvoja i nekoliko regulacionih planova koji su razvojni projekti.
Jedan od polaznika obuke, Aco Beldar, vlasnik šest godina starog zasada od 2 254 stabla šljive, očekuje da na seminaru savlada vještine izrade projekta.
– Planiram da nabavim sušaru ili pogon za preradu šljive. Očekujem podršku od šire društvene zajednice i resornog ministarstva s obzirom da je budućnost ovog područja u voćarstvu i preradi sirovine kojom je modrički kraj bogat – rekao je Beldar.