Moguća promocija domaćih preduzeća na investicionom samitu u Dubaiju

Regionalni menadžer za regiju Evrope, Azije i Okeanije u Godišnjem odboru za investicione sastanke Maz Ajub posjetio je danas Republičku agenciju za razvoj malih i srednjih preduzeća gdje je sa direktorom Marinkom Đukićem i njegovim saradnicima razgovarao o mogućnostima promocije malih i srednjih preduzeća iz Republike Srpske na Godišnjem investicionom samitu koji će se održati od 24. do 26. marta 2020. u Dubaiju. Organizator događaja je Ministarstvo ekonomije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

On je precizirao da je riječ o vodećoj investicionoj platformi koja je ove godine okupila preko 16.000 učesnika – 66 visokih državnih službenika, 436 izlagača i suizlagača, 150 stručnjaka za investicije i ekonomiju i 256 domaćih i međunarodnih medija. Među njima bili su predstavnici vlada, međunarodnih organizacija, privrednih komora, industrijskih i ekonomskih zona, finansijskih i pravnih institucija, kao i malih i srednjih preduzeća i početnika u poslovanju 143 zemlje.
Naredni samit obuhvatiće pet glavnih stubova ekonomije – direktna strana ulaganja, mala i srednja preduzeća, početnici u poslovanju, gradovi budućnosti i strana portfeljna ulaganja čiji je cilj povezivanje održivih mogućnosti ulaganja za Globalni ekonomski rast.