Mentori spremni za praktični dio obuke u preduzećima

Nova grupa od 11 budućih mentora u Republici Srpskoj završila je ove sedmice teorijski dio obuke. Obuka se provodi u okviru projekta „Uspostavlјanje i promocija mentoring usluga malih i srednjih preduzeća u zemlјama Zapadnog Balkana – faza 2“ koji podržava Japanska agencija za međunarodnu saradnju, a provodi Razvojna agencija Republike Srpske. Cilј projekta je da se uspostavi kontinuirna mentoring podrška preduzećima u Republici Srpskoj.
Razvojna agencija Republike Srpske uskoro će raspisati javni poziv na koji će se moći prijaviti preduzeća zainteresovana za ovu vrstu usluge. Nakon toga, mentori će nastaviti praktičan dio obuke u samim preduzećima.
Na kraju obuke mentori će biti osposoblјeni da identifikuju probleme u preduzeću i usmjere menadžment ka njihovom rješavanju.
I ovu grupu mentora kandidovale su lokalne razvojne agencije i lokalne zajednice u Republici Srpskoj. U ovoj grupi su kandidati iz Banjaluke, Han Pijeska, Novog Grada, Laktaša, Srpca, Srebrenice i Osmaka.
Do sada su u Republici Srpskoj sertifikovana 34 mentora, a besplatnu uslugu mentoringa dobilo je  39 privrednih subjekata.