Mahle Electric Drives Bosnia širi kapacitete u poslovnoj zoni Aleksandrovac 2

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević održao je šrošle sedmice u Banjaluci sastanak sa rukovodiocem postrojenja fabrike Mahle Electric Drives Bosnia u Laktašima Pavelom Lahom.

Lah je upoznao Petričevića sa poslovanjem kompanije koja posjeduje fabriku za proizvodnju dijelova za autoindustriju na području Laktaša. On je izložio ambiciozne planove kompanije da se u narednom periodu prošire kapaciteti i zaposli dodatni broj radnika u novom modernom pogonu u okviru poslovne zone Aleksandrovac 2, saopšteno je na sajtu Ministarstva.

Ministar Petričević je istakao spremnost ministarstva za podršku proizvodnim privrednim subjektima iz oblasti elektro-mašinske industrije, te je upoznao Laha sa aktuelnim javnim pozivom za nabavku savremenih tehnologija i opreme, razvoj i inovacije za koju je ove godine namijenjeno 12 mil KM.

Petričević je kao stimulativnu mjeru istakao podršku koja se tiče isplate podsticaja privrednim subjektima koji su povećali plate radnicima i dodao da se radi na izmjenama Zakona o podsticajima u privredi Republike Srpske, kojim bi se između ostalog, podržalo otvaranje većeg broja dobro plaćenih radnih mjesta.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnik ministra za ekonomsku saradnju u Ministarstvu privrede i preduzetništva Republike Srpske Slobodanka Dubravac, a sagovornici su se dotakli trenutnog stanja i izazova u poslovanju za vrijeme pandemije virusa korona i globalnih dešavanja.

Izvor: ba.ekapija.com