Kandidati zainteresovani za učešće u Akcelerator programu predstavili poslovne ideje

Trinaest timova i pojedinaca koji žele učestvovati u Akcelerator programu prezentovali su svoje inovativne poslovne ideje stručnoj komisiji. Prezentacija je održana juče u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.
Kandidati, koji dobiju zeleno svjetlo stručne komisije, naredna tri mjeseca učestvovaće u programu podrške koji obuhvata besplatnu obuku tokom koje učesnici dobijaju znanje potrebno za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti, administrativnu i tehničku podršku za korišćenje sredstava iz različitih  programa finansiranja, mogućnost predstavlјanja poslovnih planova potencijalnim investitorima, promociju i međunarodno povezivanje.
Novi ciklus akcelerator programa Razvojna agencija Republike Srpske organizuje na području grada Istočno Sarajevo u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Pale, Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo (RAIS), Zavodom za zapošlјavanje i šest Opština sa teritorije grada Istočno Sarajevo. Kompletan program biće održan u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Palama.
Kandidati zainteresovani za učešće u ovom programu su sa područja grada Istočno Sarajevo, Sarajevo i opštine Derventa, a prezentovane poslovne ideje su iz oblasti proizvodnje, IT sektora, polјoprivrede i uslužnih djelatnosti.