Javni poziv za projekte podrške zapošljavanja “Zajedno do posla” i “Prvi posao”

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske raspisao je javni poziv za projekte podrške zapošljavanja “Zajedno do posla” i “Prvi posao”. Projekat podrške zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske “Zajedno do posla” je ukupne vrijednosti dva miliona KM.
Ovim pojektom obuhvaćeno je zapošljavanje lica sa evidencije na period od minimalno 12 mjeseci i to kroz sufinansiranje samozapošljavanja i zapošljavanja kod poslodavaca za ukupno 425 lica.
Pravo učešća imaju preduzeća, zadruge, opštine, javne službe, državne i druge institucije, preduzetnici i drugi poslodavci iz Republike Srpske koji ispunjavaju uslove i zapošljavaju lica iz utvrđene ciljne grupe.
Javni poziv je otvoren 60 dana od dana objavljivanja, a krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 28. juli.
Vrijednost projekta podrške sticanju radnog iskustva mladih u statusu pripravnika “Prvi posao” je 3.572.537 KM. Pprojektom je obuhvaćeno sufinansiranje zarada 374 mladih visokoobrazovanih kadrova sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, koji nemaju radnog iskustva u svom zanimanju, a što im je potrebno kao uslov za zasnivanje radnog odnosa.
Javni poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 25. juni.
Više informacija na http://www.zzzrs.net/index.php/javni_pozivi/