Javni poziv za podršku investicijama u ruralni turizam

Projekat Evropske unije EU4AGRI objavio je 27.10.2020. godine, Javni poziv vrijedan 2,55 miliona KM za podršku investicijama u ruralni turizam u BiH s ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom.

Na Javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnosilac prijave i minimalno tri partnera. Podnosilac prijave može biti jedinica lokalne samouprave, preduzeće ili privredni subjekt koji se bave pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a) zavisno od broja članova u partnerstvu. Za svaku investiciju  podnosilac prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 15% od ukupnog iznosa investicije.

Svi zainteresovani mogu pristupiti Javnom pozivu na linku:

Javni-poziv-potencijalnim-korisnicima-bespovratnih-sredstava-za-podrsku-investicijama-u-ruralnom-turizmu/

Krajnji rok za podnošenje prijava je 21. decembar 2020. godine do 15.00 časova.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20.25 miliona evra čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH.

Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).