Javni poziv za mikro grantove u okviru KET4CleanProduction projekta

KET4CleanProduction je projekat finansiran od strane programa Evropske Unije Horizon 2020. Projekat podstiče korištenje naprednih proizvodnih tehnologija od strane malih i srednjih preduzeća, kako bi unaprijedili svoje proizvodne procese u pravcu povećanja resursne i energetske efikasnosti. Projekat nudi otvoren poziv za podnošenje prijedloga projekata za finansijsku podršku (mikro grantovi do 50.000 evra po malom i srednjem preduzeću) kako bi olakšali pristup proizvodnim malim i srednjim preduzećima, korištenju tehnoloških usluga za inovacije i omogućili prekograničnu saradnju sa 2 međunarodna KET tehnološka centra u sektoru čiste proizvodnje. Fokus je na pobolјšanju proizvodnih procesa malih i srednjih preduzeća.
Očekivano trajanje realizacije projekata mikro grantova: do 6 mjeseci.
Maksimalan iznos finansijske podrške za pojedinačne aplikante iznosi 50.000 evra. Mikro grantovi pokrivaju 70% ukupnih troškova projekta. Ostalih 30% treba da budu obezbijeđeni od strane aplikanata.
Poziv je otvoren za sva mala i srednja preduzeća iz jedne od članica Evropske Unije ili X2020 pridruženih zemalјa (Bosna i Hercegovina je pridružena zemlјa programa Horizon 2020).

Krajnji rok za podnošenje prijedloga projekata: 30. jun 2020, do 17:00 sati.

Više informacija o samom pozivu možete pronaći na: https://www.ket4sme.eu/micro-grants.

Registracija i podnošenje aplikacije je moguće putem: www.ket4sme.eu/micro-grants.

Za sva dodatna pitanja, aplikanti mogu da se obrate na imejl info@ket4sme.eu.