Javni poziv za dodjelu subvencija za zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima

Grad Banja Luka raspisao je Javni poziv za dodjelu subvencija za zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima u 2016. godini. Predmet javnog poziva je dodjela subvencija (sufinansiranje dijela troškova radnog mjesta) poslodavcima i nezaposlenim licima koji obavljaju djelatnost, odnosno imaju prebivalište na području Grada Banja Luka, za zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima u 2016. godini.
Subvencije su namijenjene poslodavcima za zapošljavanje novih radnika sa evidencije Zavoda za zapošljavanje RS i nezaposlenim licima, prijavljenim na evidenciji Zavoda. 
Pravo na subvencije za zapošljavanje novih radnika u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima imaju privredna društva i preduzetnici. Pravo na subvencije za samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima imaju preduzetnici koji su registrovani za obavljanje djelatnosti u toku javnog poziva za dodjelu subvencija.

Više informacija na http://www.banjaluka.rs.ba/asbl/tenders/details/538/