Javni poziv za besplatne obuke

Udruženje šumarstva i prerade drveta INTERFOB Banja Luka u saradnji sa Klubom za traženje posla (Biro za zapošljavanje opštine Banja Luka) i Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC) kroz Projekat zapošljavanja mladih – YEP, poziva sve mlade ljude od 18 do 30 godina sa područja opštine Banja Luka da se prijave za besplatne obuke sledećih zanimanja:
Zavarivač – 144 časova obuke (12polaznika).
Javni poziv je takođe otvoren za mlade koji žele da pohađaju obuke-radionice za samozapošljavanje (20 polaznika).
Poziv predstavlja sastavni dio aktivnosti projekta „Lakše do posla u drvnom i metalskom sektoru u BiH“ koji implementira udruženje INTERFOB Banja Luka u saradnji sa Klubom za traženje posla (Biro za zapošljavanje) opštine Banja Luka i partnerskim preduzećima ELAS metalekspert d.o.o. Banja Luka, Imss trejd d.o.o. Banja Luka i Centra za stručno obrazovanje odraslih WMTA Srbac.
Projekat je sufinansiran od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) kroz Projekat zapošljavanja mladih – YEP, preduzeća ELAS metal-expert d.o.o. i INTERFOB udruženja.
Prijave se vrše putem prijavnog obrasca iz priloga ovog javnog poziva koji ostaje otvoren do 19.maja 2014. godine u 12 časova.
Na predmetni poziv mogu se prijaviti:

– nezaposleni mladi ljudi (starosti od 18 do 30 godina) koji se prijave u Klub za traženje posla u opštini Banja Luka koji se nalazi u sklopu Biroa za zapošljavanje (prednost imaju postojeći članovi Kluba za traženje posla koji aktivno traže posao i na evidenciji su Biroa za zapošljavanje opštine Banja Luka minimalno šest mjeseci – što nije eliminatorni uslov).

– stanovnici opštine Banja Luka i regije opštine Banja Luka

– da su psihofizički i zdravstveno sposobni za rad (naknadno će se dostavljati ljekarsko uvjerenje za kandidate koji budu odabrani)

– da imaju završenu najmanje osnovnu školu

– za mlade koji žele da se prijave na radionice za samozapošljavanje potrebno je dostaviti kratku biografiju i kratki opis poslovne ideje u slobodnom formatu (ako ista postoji)

– ostali uslovi propisani Zakonom (više informacija u Birou za zapošljavanje).

Takođe ohrabrujemo sve mlade od 30 do 35 godina starosti da se prijave na ovaj poziv jer će isti bizi uzeti u obzir u slučaju nedovoljno prijavljenih kandidata i/ili nedovoljnog broja kandidata koji ispunjavaju uslove i zahtjeve komisije kod odabira polaznika za gore navedena zanimanja.

Svi zainteresovani svoje prijave mogu podnijeti na obrascu iz priloga i uz sledeću dokumentaciju:

  • Biografiju
  • Kopiju svjedočanstva o završenoj školi (redovni i eventualno dopunsko obrazovanje)
  • Dokaz o prethodnom radnom iskustvu (ukoliko isto postoji-nije uslov)

MOLIMO VAS DA NAM POPUNjEN UPITNIK POŠALjETE putem mejla na aleksandranja@gmail.com  sa naznakom‚ “Prijava za obuku-YEP projekat“. Kontakt osoba Aleksandra-Anja Šimunović na broj: 065/864-180

Prijavu možete predati i lično u Klub za traženje posla Banja Luka, (Biro za zapošljavanje Banja Luka) na adresi: Save Mrkalja 14  Tel: 051/216-523 -kontakt osoba: Dalibor Žunić (ciso_bl@fbl.zzzrs.net)

Više informacija potražite na veb stranici Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a implementira njemačka kompanija GOPA mbH: http://yep.ba/lokacije-klubova/