„Izgradnja digitalnih preduzetničkih kapaciteta kod starijih osoba kroz inovativne trening sisteme“ – eDigiStars

Predstavnici Razvojne agencije Republike Srpske učestvovali su na prvom sastanku partnera povodom početka projekta „Izgradnja digitalnih preduzetničkih kapaciteta kod starijih osoba kroz inovativne trening sisteme“ – eDigiStars, koji je održan onlajn  28. i 29. jula 2020. godine.

Tokom dvodnevnog sastanka prezentovani su ciljevi projekta i definisane aktivnosti za naredni period. 

Projekat „Izgradnja digitalnih preduzetničkih kapaciteta kod starijih osoba kroz inovativne trening sisteme“ (Building of digital entrepreneurial capacities of the elderly through the innovative training system) -eDigiStars  ima za cilj razvoj održivog ekosistema koji će omogućiti starijim osobama samozaposlenje kroz izgradnju digitalnih vještina. To će se ostvariti kroz razvoj održivog eDigiStars inovativnog sistema u okviru kojeg će biti razvijena tri alata za podršku.

Vodeći partner u projektu je Innoskart – IKT klaster (Innoskart Business Development Nonprofit Ltd) iz Mađarske, a ostalih 13 partnera u projektu su iz Austrije, Rumunije, Slovenije, Mađarske, Češke Republike, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Bugarske. Projektni konzorcijum čini i 5 pridruženih strateških partnera iz Mađarske, Ukrajine, Austrije, Češke Republike i Slovenije.

Agencija je jedini partner u projektu iz Bosne i Hercegovine. Predviđeno vrijeme trajanja projekta je 30 mjeseci.

Ukupan budžet projekta je 1.892.439,00€ koji sufinansira Evropska unija kroz Interreg Dunavski transnacionalni program, iz sredstava ERDF, ENI i IPA fondova, a vrijednost projekta koji se odnosi na Agenciju iznosi 111.935,00€.