Izbor najuspješnijih u privredi RS za 2014. godinu

Predstavnik Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća prisustvovao je svečanoj dodjeli priznanja najuspješnijim u privredi koja tradicionalno dodjeljuje Privredna komora RS. Priznanja su dodijeljena u Banjoj Luci u petak, 27.marta 2015. godine.

Preduzeća “Sportek” iz Kotor Varoša, “Svislajon” iz Trebinja i “Prima” iz Gradiške proglašena su najboljim u kategoriji najuspješnijih velikih privrednih društava u 2014. godini. U kategoriji najuspješnijih srednjih privrednih društava nagrađeni su “Alpro” iz Vlasenice, “ZP komerc” iz Vršana kod Bijeljine i “Topling” iz Prnjavora. U kategoriji najuspješnijih malih privrednih društava nagrađeni su “Tanasić” Bijeljina, “Vladrag” Pale, “Spektra DMG” Banjaluka, “Neno” Teslić i “Pčelica Maja” Bileća.

Za doprinos u oblasti zapošljavanja i investiciju nagrađena su preduzeća EFT – Rudnik i Termoelektrana “Stanari”, “Napko beds faktori” Petrovo i “Mak Mladost” iz Mrkonjić Grada.

Za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2014. nagrađeni su kompanija “M:tel”, “Banjalučka pivara” i “Arselor Mital” Prijedor.

Priznanja za najuspješniju ženu u privredi u prošloj godini dobile su Mira Pazurević iz preduzeća “Sanino”, Stana Marković iz firme “Jelšingrad livar” i Dubravka Topalović iz kompanije “Nuti due”.

Za doprinos razvoju turizma priznanja su dobili Andrićgrad, Banja Vrućica i Etno selo “Stanišići”.

Predstavnici Privredne komore Republike Srpske uručili su priznanja i za 10 najuspješnijih privrednih društava iz Srpske u kategoriji “Prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda” za linije proizvoda, koja su se istakla svojim kvalitetom u prošloj godini. Priznanja su dobile firme “Slap” iz Rogatice za svježu pastrmku, “KLM” iz Prnjavora za linije plitkih i dubokih cipela za profesionalnu upotrebu, “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice za jogurte “vitalija”, “Nova Dipo” iz Gornjih Podgradaca za stolicu “bertil”, te “Mira” iz Prijedora za čajno pecivo “lili vanilin”.

Nagrade su dobile i firme “Tri best” iz Banjaluke za hidrauličnu platformu za pozorište, “Krajina klas” iz Banjaluke za oranž tortu, “Dermal” iz Kotor Varoša za brizganu obuću, “Veleprehrana” iz Banjaluke za “flips”, te “Lamperija enterijer” sa Pala za sobna vrata.

Manifestaciji “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2014. godinu” prisustvovale su brojne ličnosti iz privrednog i političkog života.