Izabrani najmenadžeri Republike Srpske u 2011.

Titula najuspješnijeg menadžera Republike Srpske u prošloj godini, u organizaciji dnevnog lista “Fokus”, iz oblasti bankarstva i osiguranja pripala je direktoru Nove banke Milanu Radoviću, u oblasti malog i srednjeg preduzetništva direktoru bilećke mljekare “Pađeni” Nenadu Vukoji, a iz oblasti turizma direktoru apart-hotela “Vučko” Aleksandru Proviću.
Za “Izbor najmenadžera”, koji je sinoć održan u Banjoj Luci, nominovano je 60 kandidata, od kojih su 44 ušla u uži izbor, a devet u finalni. Među članovima stručnog žirija, koji je ocjenjivao kandidate, bio je i predstavnik Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.
Direktor preduzeća “Pres komerc”, Zoran Šarenac, rekao je da je “Fokus” kroz ovu manifestaciju dao podršku razvoju zdrave konkurentnosti. On je podsjetio da je protekla godina bila teška i puna izazova, ističući da su uspješni menadžeri oni koji predvide promjene i na vrijeme im se prilagode.
Predsjednik Vlade RS, Aleksandar Džombić, rekao je da podržava ovakve manifestacije koje promovišu prave vrijednosti.
– Bitno je da se promovišu prave privredne vrijednosti i menadžeri koji daju doprinos razvoju cjelokupne privrede i snalaze se na tržištu, te koji zapošljavaju ljude i otvaraju nova radna mjesta – istakao je Džombić.
On je rekao da manifestacija “Izbor najmenadžera” predstavlja promociju uspješnih menadžera i uspješnih preduzeća, a doprinosi Srpskoj.
– Vlada će i dalje, sa svim svojim projektima, stajati iza privrede i uspješnih preduzeća i kroz koncept subvencija i Investiciono-razvojne banke RS pratiti njihove projekte za dobrobit njihovih preduzeća i RS – naglasio je Džombić.
Osim premijera i ministara RS, manifestaciji su prisustvovali predstavnici RS u zajedničkim institucijama BiH, predstavnici opština, te brojni drugi gosti i prijatelji “Fokusa”.
Pokrovitelj “Izbora najmenadžera”, za 2010. godinu, bilo je Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS. (SRNA)