Italijanski investitor kupio objekat nekadašnje Mehanike u Kozarskoj Dubici

Poslovni objekat nekadašnje Mehanike u Kozarskoj Dubici kupilo je preduzeće Iron products sa italijanskim vlasnikom, koji već duži niz godine posluje na teritoriji Republike Srpske, potvrdio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

– Italijanski investitor kupio je objekat nekadašnje Mehanike za oko 1,5 mil KM, a radi se o ozbiljnoj firmi sa čijim predstavnicima smo razgovarali i koji i u Italiji uspješno posluje. Investitori su u fazi izrade projektne dokumentacije i plan je da o kraja godine objekat bude uređen i da počne proces proizvodnje – precizirao je Reljić.

On je naveo da riječ o preduzeću iz oblasti metaloprerađivačkog sektora koje je izvozno orijentisano, te da je najavljeno da će investitor u objekat uložiti još oko milion maraka, navedeno je na opštinskom sajtu.

Reljić je naveo da se u prvoj fazi proizvodnje očekuje zapošljavanje 25 do 30 radnika, a da se u opštinskom Odsjeku za privredu, investicije i razvoj već prikupljaju podaci potrebnim profilima radnika.

On je naglasio da je kupovina poslovnog objekta nekadašnje Mehanike rezultat dugogodišnjih napora Odsjeka za privredu, investicije i razvoj na čelu sa šefom Odsjeka Emirom Kočanom koji je bio u direktnom kontaktu sa italijanskim investitorima.

– U smislu privlačenja investicija opština Kozarska Dubica uvijek je bila dobar domaćin. Ovo je pozitivna priča za našu sredinu jer će biti zaposleno novih 25 do 30 radnika, a u budućnosti čak i više – rekao je Reljić.

Potvrdio je da je od investicije u Kozarskoj Dubici nedavno, zbog problema koji su nastali zbog rata u Ukrajini i posljedica po ekonomska kretanja, odustao njemački investitor koji proizvodi dijelove za avio-industriju, ali da ima drugih investitora koji su zainteresovani da ulažu na području opštine.

izvor: ba.ekapija.com