Isporučena oprema za kabinet praktične nastave

U prostorijama Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ u ponedjeljak je izvršena je primopredaja zaštitne opreme nabavljene kroz projekat  „Praktična nastava na radnom mjestu-faza II, regija Prijedor. 
Setovi zaštitne opreme za varioce koje čine zaštitna odjela, maske za varenje i radne cipele namjenjeni su učenicima Mašinske škole iz Prijedora i Srednjoškolog centra „Nikola Tesla“ iz Kozarske Dubice. Navedena oprema čini dio ukupne aktivnosti opremanja kabineta za izvođenje praktične nastave za varenje pri čemu su kabineti i radionice u školama u Prijedoru i Kozarskoj Dubici opremljeni  kabinama za varenje, aparatima za zavarivanje MIG postupkom, potrebnim bocama za zavarivanje i drugim repro materijalom. Ulaganja u modernizaciju kabineta za varenje iznose 11.998,85 KM u SŠC „Nikola Tesla“ u Kozarskoj Dubici i 33.609,52 KM u Mašinskoj školi u Prijedoru. 
Projekat „Praktična nastava na radnom mjestu- PRAKSA 2“ realizuje se u okviru programa PrilikaPlus, koji u saradnji sa lokalnim partnerima u BiH provodi  Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Banja Luka, a finansira Vlada Švajcarske.