Inovativnim privrednim subjektima dostupna grant sredstva

Privrednici sa područja Banje Luke prisustvovali su danas prezentaciji četvrtog javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz Challenge fonda. Info dan organizovala je Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom Banja Luka i Univerzitetom za poslove studije.
Predstavnik Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Mićo Stanojević rekao je ovom prilikom da je poziv otvoren za sve koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.
– Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za start-up iznosi 10.000 evra, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000 evra uz minimalno učešće aplikanta od 50 odsto. Grant sredstva obezbijeđena su kroz „Challenge to Change“- C2C program koji provode Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasada Švedske u BiH. Partner u projektu je i regija Ostergotland iz Švedske – istakao je Stanojević.
Prisutna preduzeća i preduzetnici dobili su osnovne smjernice o uslovima i načinu prijave na javni poziv koji je otvoren do 16.jula 2019.. Prijave se podnose elektronskim putem na www.c2c.ba.