Hercegovačkim privrednicima predstavljene mogućnosti EUNORS-a

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa opštinom Bileća, a u okviru manifestacije „Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva“, prezentovala je proteklog vikenda projekat Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske. Privrednici koji su priisustvovali prezentaciji, dobili su ovom prilikom osnovne informacije o Mreži i alatima koji su im dostupni u smislu lakšeg uspostavljanja međunarodne poslovne saradnje. Poseban akcenat stavljen je mogućnost učešća hercegovačkih privrednika na predstojećem „Forumu o internacionalizaciji poslovanja“ koji će se održati 3. novembra 2017. godine u Istočnom Sarajevu. Zainteresovana preduzeća i institucije su već tokom prezentacije bili mogli registrovati svoj profil za učešće na ovoj manifestaciji.

Drugi dio prezentacije bio je fokusiran na obuku poslovnih subjekata za izradu poslovnih profila i mehanizam uspostavljanja baze međunarodne poslovne saradnje.

Poslovni subjekti i ostale institucije sa teritorije Istočne Hercegovine iskazali su veliko interesovanje za mehanizam uspostavljanja poslovne saradnje kroz projekat Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske, kao i za učešće na Međunarodnim poslovnim susretima u narednom periodu.