Grantove iz Challenge fonda žele i preduzeća iz Istočne Hercegovine

Trideset šest privrednika sa područja Istočne Hercegovine i Čapljine prisustvovalo je danas u Trebinju prezentaciji drugog javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz Challenge fonda. Info dan organizovala je Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Agencija za razvoj MSP Trebinje, a namijenjen je svima koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.
Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za start-up iznosi 10.000 evra, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000 evra. Grant sredstva obezbijeđena su kroz „Challenge to Change“- C2C program koji provode Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasada Švedske u BiH. Partner u projektu je i regija Ostergotland iz Švedske.
Prisutna preduzeća i preduzetnici dobili su osnovne smjernice o uslovima i načinu prijave na javni poziv koji je otvoren do 10.aprila. Prijave se podnose elektronskim putem na www.c2c.ba.