EIT Food Seedbed 2022 – besplatan program podrške za inovativne startape u poljoprivredno – prehrambenom sektoru

EIT Food Seedbed podržava ambiciozne preduzetnike i novoformirane startape koji djeluju u nekoj od oblasti na koje je EIT Food program fokusiran:

– Održiva poljoprivreda;

– Održiva akvakultura;

– Alternativni proteini;

– Digitalna sljedivost;

– Cirkularni sistemi hrane;

– Ciljana ishrana.

Odabrani korisnici će dobiti stručnu (obuka i mentorstvo) i finansijsku podršku (do 6.000 evra da bi olakšali aktivnosti testiranja tržišta i razgovarali sa više od 100 potencijalnih kupaca, zainteresovanih strana i krajnjih korisnika kako bi potvrdili poslovne ideje; plus mogućnost pristupa  naknadnom finansiranju i podršci EIT Food  programa).

Program se izvodi na engleskom jeziku u pet evropskih centara: u Poljskoj, Sjevernoj Irskoj, Njemačkoj, Španiji i Danskoj.

Projekat sprovodi EIT Food, konzorcijum koji uključuje evropske kompanije, istraživačke institute i univerzitete, organizovan u okviru Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), u sastavu Evropske komisije. EIT Food je najveća evropska inicijativa koja podržava inovacije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. EIT Food programe sufinansira Evropska unija kao dio programa Horizont Evropa.

Registrujte se sada na: https://entrepreneurship.eitfood.eu/launch/

Prijave se zatvaraju 28. februara 2022. godine.

Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske stoji na raspolaganju zainteresovanim poslovnim subjektima za sva dodatna pitanja putem imejla: een@rars-msp.org