Dodijeljene nagrade najuspješnijim na takmičenjima za najbolju poslovnu ideju i video spot o preduzetništvu

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća dodijelila je danas nagrade najuspješnijim na takmičenjima za najbolju poslovnu ideju i video spot o preduzetništvu, koja su organizovana u okviru Globalne sedmice preduzetništva.
Prvu nagradu na Takmičenju za najbolji video spot o preduzetništvu  u iznosu od 500KM osvojio je Srđan Zrnić, druga nagrada u iznosu od 300 KM dodijeljena je Samostalnom vrtiću „Maslačak“ iz Banje Luke, a treću nagradu u iznosu od 200 KM osvojila je Danijela Vuletić.
Na Takmičenju za najbolju poslovnu ideju dodijeljene su tri ravnopravne nagrade od po 2.500 KM – Aleksandru Blagojeviću za poslovnu ideju „Virtuelna zanatska ulica“,  Mileni Dobrinjac za poslovnu ideju „Oglašavanje u liftovima“ i Darku Popoviću za poslovnu ideju „Proizvodnja filtera“.
Važno je nagraditi sve one koji novim idejama rješavaju problem vlastitog zapošljavanja i daju primjer drugima. Tehnološka era uništila je mnoga zanimanja i Agencija je tu da usmjeri ljudski potencijal svakog pojedinca na iznalaženje novih poslovnih ideja i zato smatramo da je važno da se nagrade najuspješniji za razvoj vlastitog preduzetništva i promjenu svjesti ljudi i društva o tome – rekao je prilikom dodjele nagrada direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Slobodan Marković.