“DIVA NATURA” obezbijedila mjesto u Studentskom preduzetničkom inkubatoru

Poslovna ideja Proizvodnja prirodne kozmetike “DIVA NATURA”, koja je učestvovala u Akcelerator programu koji je Razvojna agencija Republike Srpske nedavno organizovala na Palama, nagrađena je poslovnom podrškom u okviru Studentskog preduzetničkog inkubatora Ekonomskog fakulteta Pale.

Danas je na Ekonomskom fakultetu i zvanično potpisan ugovor sa  Ubavkom Trifković o korištenju prostorija inkubatora u periodu od godinu dana sa plaćenim režijskim troškovima.

Trifković je ovom prilikom istakla da je učešće u Akcelerator programu bilo veoma značajno za dalјe planiranje i poslovanje, te da je nakon učešća u programu odlučila da registruje biznis.

Naglasila je da će, ukoliko bude prilike, u poslovanje uklјučiti i zainteresovane mlade studente prije svega na poslovima promocije i prodaje proizvoda, što je jedan od klјučnih izazova sa kojima se susreće u poslovanju.

Onaj e zahvalila Razvojnoj agencijii RS i Ekonomskom fakultetu na mogućnosti da učestvuje u programu Akcelerator, a naročito na tome što je imala priliku da uz stručni nadzor dodatno analizira i ocijeni svoju poslovnu ideju.

Inače, Akcelerator program realizovala je Razvojna agencija Republike Srpske u partnerstvu sa  Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Zavodom za zapošlјavanje Republike Srpske, Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo te opštinama Pale, Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Trnovo, Sokolac i Istočni Stari Grad.

Program je obuhvatio dvomjesečnu obuku i mentorsku podršku za 11 pojedinaca i timova, dok je 9 dostavilo finalne poslovne planove koji su prezentovani pred stručnom komisijom.