Direktor RARS posjetio Sajam zapošljavanja Banja Luka


Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić posjetio je danas Sajam zapošljavanja Banja Luka 2018 na kojem Agencija predstavlja program Prilika plus čiji je krajnji cilj da poslodavcima omogući kompetentnu radnu snagu. Sajam je organizovala Gradska razvojna agencija Banja Luka u saradnji sa Odjeljenjem za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Gradske uprave Banja Luka i Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske. Cilj ovogodišnjeg sajma je promocija zanimanja i slobodnih radnih mjesta uz uspostavljanje direktnih kontakata sa tražiocima posla uz maksimalno angažovanje organizatora na animiranju potencijalne radne snage.
Na sajmu učestvuje oko 50 izlagača, od čega 40 preduzeća koja traže kvalifikovanu radnu snagu, ali i agencije za posredovanje pri zapošljavanju, obrazovne institucije, ustanove za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju, te predstavnici bankarskog sektora i drugi.
Kao i prethodne godine, očekuje se veliki broj ponuđenih radnih mjesta (oko 300 otvorenih radnih mjesta) iz različitih privrednih sektora drvo, metal, prehrana, IKT-a, građevinarstva, tekstila, obuće, kože i ostalih. Preduzeća učesnici sajma imaju potrebu za radnicima raznih profila, naročito: građevinski radnici, mašinski tehničari, CNC operateri, vozači, šivači, inženjeri arhitekture, mašinstva, programeri, web dizajneri, pekari, zidari, električari, trgovci, administrativni radnici, operateri u pozivnom centru itd,.
Novina na ovogodišnjem sajmu je promocija deficitarnih zanimanja gdje će srednje škole prezentovati smjerove stručnog obrazovanja za učenike završnih razreda osnovnih škola kako bi ih animirali da se opredjele za iste.
U sklopu sajma biće održana i panel diskusija gdje će se diskutovati o nekoliko aktuelnih tema u rastućem IT.