Direktor RARS-a posjetio preduzeće “Elas“

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić sa saradnicima posjetio je danas preduzeće „Elas“ iz Banje Luke, na poziv vlasnika Željka Petrovića. 
“Riječ je o jednom uspješnom, izvozno orjentisanom preduzeću, sa značajnim brojem radnika koje svakako treba podržati. Impresioniran sam proizvodnom halom koja je opremljena vrhunskim mašinama, čija kompletna proizvodnja ide u izvoz, od čega u direktan izvoz ide čak 80 odsto. Ovo je pravi primjer dobrog privrednika koji ima viziju, hrabrost i znanje da postiže rezultate i konstantno unapređuje svoj posao. Radi se i o dobrom poslodavcu koji pruža odlične uslove za rad svojim radnicima” – rekao je ovom prilikom Đukić. 
On je sa vlasnikom „Elasa“ razgovarao o mogućim vidovima podrške koju je, prije svega, moguće realizovati posredstvom alata Evropske mreže preduzetništva čiji je član i konzorcijum iz Republike Srpske sa Agencijom na čelu. 
“Mehanizmi podrške koji su na raspolaganju prvenstveno su usmjereni na izvozna preduzeća i tu ima dosta prostora za saradnju u pogledu poslovnog povezivanja, savjetodavne podrške, transfera tehnologija, pronalaženja tržišta i slično. Posjetićemo i druga preduzeća koja imaju potencijal kako bismo još više unaprijedili njihovu konkurentnost” – istakao je Đukić. 
Vlasnik „Elasa“ Željko Petrović rekao je da ova firma trenutno zapošljava 147 radnika, da konstantno radi na usavršavanju svih zaposlenih, unapređenju kvaliteta proizvoda, promociji putem najznačajnijih sajmova u Evropi i svijetu, kao i da planira dalje širenje tržišta.