Direktor Agencije sa načelnikom Gradiške razgovarao o mogućnostima za uspostavljanje poslovne zone

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić sa saradnicima posjetio je danas Opštinu Gradiška na poziv načelnika Zorana Adžića. On je ovom prilikom upoznao prvog čovjeka lokalne administracije sa aktivnostima i aktuelnim projektima koje Agencija provodi, kao i mogućnostima potencijalne saradnje.
“Na čelu Opštine Gradiška je veoma ambiciozan tim koji insistira na razvojnom konceptu i u tom smislu danas smo razgovarali, prije svega o mogućnostima za uspostavljanje veće poslovne zone na ovom području. Nedavno su Agenciju posjetili predstavnici Ambasade Narodne Republike Kine u BiH koji traže nešto veću investicionu lokaciju, od oko 200 hektara, u blizini aerodroma i autoputa i mi mislimo da to Gradiška može da ponudi. Tu smo da ovoj lokalnoj zajednici pružimo svu neophodnu stručnu i tehničku podršku u tom poslu” – rekao je Đukić.
On je naglasio i da Agencija već ima ostvarenu saradnju sa Opštinom Gradiška kroz rojekat Prilika plus, kao i da postoje mogućnosti za saradnju u okviru nekih drugih projekata.
Načelnik Opštine Gradiška Zoran Adžić upoznao je ovom prilikom direktora Agencije sa aktivnostima i planovima koje ova lokalna zajednica ima za naredni period i izrazio spremnost za čvršću saradnju sa Agencijom.
Sastanku su prisustvovali i načelnici opštinskih odjeljenja za privredu i razvoj, direktor gradiške Elektrodistribucije, kao i rukovodoci odjeljenja za koordinaciju Evropske mreže preduzetništva i pripremu i provođenje projekata u Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća.