Challenge fond podržava inovativne ideje domaćih i švedskih kompanija

Privrednici sa područja prijedorske regije interesovali su se za uslove prijave na treći javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Challenge fonda. Na info danu koji je održan danas u Prijedoru u organizaciji Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) i Agencije za ekonomskik razvoj grada Prijedora, detaljno je predstavljen projekat, kao i mogućnosti i način prijave na aktuelni javni poziv. 
Predstavnik RARS Mićo Stanojević pojasnio je da su sredstva namijenjena invativnim projektima poslovnih subjekata sa područja BiH i Švedske koja kroz projekat „Challenge to Chage“ obezbjeđuje Švedska vlada, a provode ga RARS i Sarajevska regionalna razvojna agencija. Partner u projektu je i regija Ostergotland iz Istočne Švedske.
Sredstva mogu dobiti početnici u biznisu, registrovani najmanje 6 mjeseci u iznosu do 10.000 evra i zrela preduzeća do 250 zaposlenih u maksimalnom iznosu do 30.000 evra. Kompanije su dužne obezbijediti i sopstveno učešće od najmanje 50% ukupne investicije.
Poziv je otvoren do 17. decembra, a aplikacije se podnose elektronski na www.c2c.ba.