Bugarski proizvođač traži partnersku firmu iz BiH

Bugarski proizvođač poljoprivrednih mašina „Prisma 50“ traži partnersku kompaniju u Bosni i Hercegovini koja će im pomoći da se pozicioniraju na našem tržištu.

Prema podacima koje su dostavljeni bh. ambasadi u Sofiji, postoji i mogućnost da se određeni dio programa ove firme proizvodi u Bosni i Hercegovini, objavilo je Ministarstvo spoljnih poslova BiH.

Firma „Prismo 50“, čija fabrika se nalazi u Plovdivu, na bugarskom tržištu postoji više od 15 godina. Specijalizovani su za proizvodnju motokultivatora, priključnih mašina, prateće opreme i rezervnih dijelova za ove mašine.

Sve dijelovi za poljoprivredne mašine proizvode u vlastitoj fabrici, osim motora koji su uvoze iz Kine. Motori se inače proizvode prema certifikatima i standardima japanskog poizvođača automobila Honde, što garantuje kvalitetu koja stoji iza ovog brenda. Kompanija je uvela certfikat ISO 9001:2000, izdat od strane poznate certifikacijske kuće TUV.

Ukoliko postoji zainteresovanost trgovinskih kompanija koje bi eventualno zastupale i plasirale proizvode bugarske kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine, kao i kompanija iz Bosne i Hercegovine koje bi bile zainteresovane za proizvodnju određenih komponenti za navedene mašine, Ambasada BiH u Sofiji raspolaže određenim propagandnim materijalom o kompaniji Prisma i njenom proizvodnom programu, te iste može i dostaviti kompanijama, navode iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

Osim ovoga, bosanskohercegovačkim kompanijama takođe se nudi mogućnost uspostavljanje poslovne saradnje sa kompanijama iz različitih branši i različitih dijelova svijeta, od drvne industrije do konsalting usluga. (ekapija)