Budući preduzetnici u Nevesinju učili osnove poslovnog planiranja


Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, u saradnji sa Oštinom Nevesinje, a u okviru Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske, organizovala je juče u Nevesinju radionicu o temi „Testiranje poslovne ideje preduzetnika – izrada poslovnog plana “.

Cilj radionice je bio približiti proces poslovnog planiranja potencijalnim preduzetnicima, prezentovati strukturu i sadržaj poslovnog plana, te na konkretnom primjeru isti analizirati.
Radionica, na kojoj je prisustvovao 21 učesnik sa područja Hercegovine, je primarno bila namijenjena podsticanju razvoja ruralnog preduzetništva. Iskazana je spremnost potencijalnih preduzetnika za započinjanje sopstvenog biznisa u različitim oblastima proizvodnje i uslužnih djelatnosti, posebno u sektoru poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda. 
U drugom dijelu radionice pružene su osnovne informacije o projektu Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske, kao i mehanizmi koji su na raspolaganju subjektima koji iskazuju interes za ostvarivanje međunarodne poslovne saradnje.
Nakon završene obuke, učesnici će imati rok od mjesec dana da naprave vlastite verzije poslovnog  plana, koji će nakon toga biti rangirani od strane Komisije i, u skladu sa tim, najbolji poslovni plan će biti nagrađen.