Bespovratna sredstva za proizvodnju ljekobilja, voća i povrća

USAID/Sweden FARMA II projekat otvorio je tri nova javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u sektoru poljoprivrede u oblastima poboljšanja konkurentnosti u proizvodnji i preradi smilja, podrške ekonomskom osnaživanju žena kroz dodavanje vrijednosti u sektoru ljekovitog i aromatičnog bilja i meda, te poboljšanju konkurentnosti kroz dodavanje vrijednosti u sektoru voća i povrća. 

Paketi javnih poziva nalaze se ovdje.  

Zahtjevi se dostavljaju elektronski na: grants@farmabih.ba i u štampanoj formi na adrese kancelarija u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli. Rok za podnošenje zahtjeva je 19. oktobar 2016. godine do 16:00 časova. Aplikanti treba da prate uputstva za apliciranje predstavljena u RFA dokumentima.

Informativni sastanci za zainteresovane biće održani u Mostaru 5. oktobra 2016. godine u 11:00 časova za javni poziv za poboljšanje konkurentnosti za proizvodnju i preradu smilja (lokacija će biti određena naknadno), te u Sarajevu 6. oktobra u 11:00 časova za preostala dva javna poziva. Na sastancima zainteresiranim organizacijama će biti pružene sve informacije i data uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva. Dolazak na sastanke potrebno je potvrditi elektronski na: grants@farmabih.ba do datuma navedenih u tekstu poziva).

Sva pojašnjenja i uputstva (kao i eventualne promjene navedenih datuma i lokacija) biće objavljene na stranici projekta  (www.farmabih.ba) ili putem imejl adrese: grants@farmabih.ba.