Besplatno učešće početnicima u biznisu na investicionoj konferenciji PODIM

Centar za evropske perspektive CEPPODIM konferencija iABC Accelerator obezbjeđuju besplatno učešće za trideset početnika u biznisu, timova i njihovih mentora iz BiH na PODIM konferenciji koja će se održati 11. i 12. maja 2016. godine u Mariboru, Slovenija.

PODIM konferencija je najveća konferencija početnika u biznisu, preduzetništva i inovacija u Alpsko-jadranskoj regiji koja svake godine privuče više od 600 posjetilaca iz preko 10 zemalja i više od 50 renomiranih regionalnih i međunarodnih govornika.

Na investicionom dijelu konferencije PODIM Challenge učestvuje više od 30 top investitora iz cijelog svijeta.

Besplatni trodnevni paket za početnike u biznisu i njihove mentore iz BiH uključuje:
– Organizovani prevoz autobusom do PODIM konferencije iz BiH (preuzimanje putnika u većim gradovima između Mostara i Gradiške), polazak iz BiH 10. maja, povratak u BiH 13. maja 2016. godine.
– Boravak u Sloveniji (smještaj od 10. do 13. maja 2016. godine).
– Prisustvo PODIM konferenciji, uključujući organizovane sastanke sa investitorima.
– Post-konferencijski događaj na Jable Castle u Ljubljani i posjeta ABC Acceleratorjednom od najvećih akceleratora u regionu.
– Mogućnost saradnje sa ABC Accelerator timom kroz organizovane sastanke i dobijanje informacija iz prve ruke kako razviti poslovnu ideju u oblasti marketinga, pravnih savjeta, dizajna i sl. te pružanje pomoći u pronalasku pravih mentora ili investitora u regiji. Pobjednike PODIM Challenge, ABC Accelerator nagrađuje sa kartom za posjetu ABC Accelerator Demo Day.
Krajnji rok za prijavu je 15 april 2016!
Svi zainteresovani početnici u biznisu i njihovi timovi iz BiH trebaju podnijeti prijavu u dva koraka:
1. korak: dostaviti podatke o timu i članovima tima (ovdje)
2. korak: dostaviti prijavu za PODIM takmičenje (ovdje)-takmičenje za početnike u biznisu u ranoj fazi razvoja kojima je potreban početni kapital.
Zvanični jezik PODIM konferencije je engleski.
Ukoliko broj prijavljenih premaši raspoloživi broj od 30, prioritet će imati oni početnici u biznisu koji budu bolje ocijenjeni od strane PODIM komisije za predselekciju.
Više informacija možete dobiti putem mejla na: matej.rus@irp.si  i nina.cepon@cep.si.