Banja Luka: Za povećanje plata 15,5 mil KM podsticaja  

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović je, zajedno sa svojim saradnicima, održao prošle sedmice u Banjaluci sastanak sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske koju je predvodio predsjednik Pero Ćorić.

Tema sastanka je bila trenutno stanje u privredi i izazovi sa kojima se suočavaju poslodavci, te prijedlozi mjera za otklanjanje istih. Na sastanku je naglašeno da su budžetom Ministarstva privrede i preduzetništva za 2023. godine planirana sredstva u iznosu od 15,5 mil KM za podsticaje za povećanja plata kao i 14,6 mil KM za direktna ulaganja. Sagovornici su iznijeli svoja mišljenja, sugestije i prijedloge za mjere unapređenja poslovanja u okviru nadležnosti Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Mitrović je tokom sastanka istakao da su Privredna komora Republike Srpske kao i ostali predstavnici poslovne zajednice, važan partner u pružanju podrške privrednim subjektima, te da Vlada Republike Srpske i Privredna komora Republike Srpske trebaju djelovati zajedno. On je rekao da će se ove aktivnosti nastaviti i u narednom periodu, a sve u cilju realizacije, promocije domaće privrede i stvaranju boljeg poslovnog ambijenta.

Izvor: ba.ekapija.com