Banja Luka: Srpska prodaje zemlјište u Trebinju za turistički kompleks

Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske i Jovan Andrić, direktor preduzeća Nugo holding, potpisaće danas u Banjaluci Ugovor o prodaji zemljišta za realizaciju projekta Lajon Hil Vilidž Trebinje (Lion Hill Village).

Vrijednost ovog zemljišta, kako su ranije saopštili iz Vlade Republike Srpske je 964.870,24 KM i nalazi se na lokaciji Gorica 2 u Trebinju.

Kada je riječ o samom projektu Lajon Hil Vilidž iz kompanije Nugo Holding rekli su da je njegova ukupna vrijednost 300 mil KM.

– Prema dostavljenom projektu, kompleks Lajon Hil Vilidž obuhvatiće izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa 2.020 stambenih jedinica rezidencijalnog turizma, a planirano je da projekat bude realizovan u tri faze u periodu od sedam godina. Projekat podrazumijeva izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, hotela, restorana, tržnog centra, stomatoloških i medicinskih objekata – naveli su ranije iz ministarstva trgovine i turizma.

Inače, kompanija Nugo holding Trebinje posluje u sastavu kompanije Brova Holding iz Norveške čiji su osnivači članovi porodice Andrić porijeklom iz Trebinja.

Potpisivanju ugovora prisustvovaće i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i Savo Minić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Izvor: ba.ekapija.com