Banja Luka: Javni poziv za subvencije za zapošljavanje i samozapošljavanje

Grad Banja Luka raspisao je danas javni poziv za dodjelu subvencija za zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima u 2013. godini, za šta je u gradskom budžetu obezbijeđeno 760.000KM. Od ovog iznosa, za novo zapošljavanje je predviđeno 500.000KM, a za samozapošljavanje 260.000KM.

Subvencije za novo zapošljavanje dodjeljuju se poslodavcu koji zapošljava lice koje je najmanje šest mjeseci bilo na evidenciji banjolučkog biroa Zavoda za zapošljavanje RS i sa kojim je zaključio ugovor u trajanju od najmanje 24 mjeseca od dana dobijanja subvencije.

Subvencije za samozapošljavanje namijenjene su nezaposlenim osobama starosti do 40 godina koja su najmanje šest mjeseci prijavljena na evidenciji Zavoda. Subvencije se dodjeljuju za započinjanje vlastitog posla (privredno društvo ili samostalni preduzetnik), uz uslov da djelatnost nastave obavljati najmanje 24 mjeseca od dana registracije.

Zahtjevi sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se poštom ili lično Administrativnoj službi Grada Banja Luka, Trg srpskih vladara br.1, sa naznakom “Prijava na Javni poziv za dodjelu subvencija za zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima u 2013. godini”. Rok za podnošenje prijava je 11.oktobar 2013. godine.