Agencija podržala projekat „Moj biznis“

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća sa zadovoljstvom je prihvatila partnerstvo u projektu RTRS „Moj biznis“, jer će ovaj obrazovni rijaliti šou dati veliki doprinos podizanju svijesti o značaju samozapošljavanja kao poželjnoj varijanti života.
– Za takmičare koji uću u uži krug, organizovaćemo studijsko putovanje u Norvešku s ciljem upoznavanja sa tamošnjim uslovima pokretanja i razvijanja vlastitog biznisa – istakao je Slobodan Marković, direktor Agencije na jučerašnjoj pres konferenciji na kojoj je najavljen početak emitovanja serijala za oktobar ove godine. Projekat “Moj biznis”, dodao je Marković, trebao bi da temu samozapošljavanja stavi u fokus i porodice i javnosti uopšte.
Generalni direktor RTRS, Dragan Davidović, pojasnio je da je riječ o do sada najvećem projektu javnog servisa Republike Srpske u koji je će biti uloženo oko 250.000 KM.
– Htjeli smo da pokažemo da možemo napraviti program koji će na najbolji mogući način integrisati prostorne, finansijske i ljudske resusre. Mislim da će rezultati biti iznad očekivanja – rekao je Davidović.
On je izrazio uvjerenje da će “Moj biznis” otvoriti spiralu takvih emisija iz godine u godinu, jer je potreba da se razvija vlastiti biznis nepresušna.
-Ovo je početak nečega što će, vjerujem, dugo da traje. Kad se završi ovaj prvi serijal, vjerujem da će biti stostruko više zainteresovanih partnera – naglasio je Davidović.
Serijal ohrabruje sve one koji razmišljaju da pokrenu svoj posao i trebalo bi u budućnosti da bude i poligon za lansiranje novih poslovnih i preduzetničkih ideja. Na audicije za učešće u serijalu, koje su održane širom Republike Srpske, prijavilo se više od stotinu takmičarskih parova, a takmičiće se njih 12. Konačnu odluku o pobjedniku donijeće gledaoci serijala koji će glasati za svoje favorite, a stručni žiri pobrinuo se da se u finale plasiraju takmičarski parovi sa najboljim poslovnim idejama.
Osim Agencije, projekat su podržali Pivredna komora RS, Univerzitetski preduzetnički centar Banja Luka i “Dunav osiguranje RS”.