Agencija organizuje obuku za samozapošljavanje u Doboju

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Slobodan Marković, posjetio je danas Opštinu Doboj gdje je predstavnicima lokalne administracije i lokalne razvojne agencije predstavio program Panorama. Riječ je o projektu aktivnog stvaranja novih radnih mjesta, u okviru kojeg će i u opštini Doboj uskoro biti organizovana obuka za samozapošljavanje.

Obuka je besplatna, a namijenjena je svim nezaposlenim osobama, posebno mladim ljudima, koji imaju poslovnu ideju, ali nemaju dovoljno preduzetničkog znanja i vještina da je pretvore u isplativ posao.

Narednih dana, na četiri lokacije u opštini biće postavljen posebno dizajnirani promotivni pano koji sadrži prijave za edukaciju. Zainteresovani građani treba da popune prijavu i dostave je na adresu lokalne razvojne agencije i čim bude dovoljan broj zainteresovanih kandidata, Agencija će organizovati stručnu obuku.

Polaznici koji uspješno završe obuku, dobiće pomoć za izradu aplikacije za kreditna sredstva Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, a nakon pokretanja preduzeća i konsultantsku pomoć.

Osim u Doboju, Agencija će obuku za samozapošljavanje organizovati i u opštinama Mrkonjić Grad, Modriča i Bijeljina, a u toku je obuka u Trebinju.