Agencija organizuje edukaciju za samozapošljavanje u Mrkonjić Gradu

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća organizovaće u Mrkonjić Gradu edukaciju za samozapošljavanje.  Edukacija je namijenjena nezaposlenim, prvenstveno mladim ljudima, koji imaju neku poslovnu ideju, ali nemaju dovoljno preduzetničkog znanja i vještina da je uspješno realizuju u praksi – rekao je danas u Mrkonjić Gradu direktor Agencije,  Slobodan Marković nakon sastanka sa načelnikom Opštine, Zoranom Tegeltijom i dirketorom lokalne razvojne agencije, Tomislavom Todorovićem.
On je istakao da će na četiri lokacije  u Mrkonjić Gradu biti postavljen promotivni pano koji će sadržavati obrazce za prijavu koje zainteresovani kandidat treba da popuni i preda u opštinsku Agenciju za privredni razvoj. Čim se prijavi najmanje 20 kandidata, biće organizovana obuka. Edukacija je besplatna za sve polaznike, traje 12 dana i u okviru nje kandidati stiču praktična znanja o izradi biznis plana, apliciranju za kreditna sredstva, promociji i slično.
– Do kraja godine trebalo bi da profunkcioniše Garantni fond RS koji će olakšati pristup finansijskim sredstvima neophodnim za početak biznisa – rekao je Marković.
Direktor Agencije za privredni razvoj opštine Mrkonjić Grad, Tomislav Todorović, rekao je da na području ove opštine ima ljudi sa zanimljivim poslovnim idejama, te da će ova vrsta edukacije biti veoma korisna za one koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla.
Projekat je podržao i načelnik Opštine Mrkonjić Grad, Zoran Tegeltija.