Učestvujte na završnoj konferenciji u okviru eDigiStars projekta

Razvojna agencija Republike Srpske poziva sve zainteresovane da učestvuju na zaršnom događaju u okviru eDigiStars projekta koji će se održati u hibridnom formatu 8. novembra 2022. godine u Budimpešti i onlajn putem Zoom platforme. Događaj je namijenjen predstavnicima institucija koje se bave posredovanjem u zapošljavanju, organizacijama za stručno usavršavanje i obuku odraslih, starije osobe, predstavnike privrede kao što su privredne komore i organizacije ekonomskog razvoja, kao i svima koji žele da unaprijede svoja znanja u oblasti digitalnih vještina .

Tokom završne konferencije biće predstavljeni rezultati u okviru projekta, iskustva partnera koji su radili na provođenju projekta, kao i iskustva domaćih i međunarodnih stručnjaka u digitalnoj oblasti.

Registracija i više informacija o samom događaju dostupni su linku: https://innoskart.digital/esemenyek/edigistars-kommunikacios-zaro-konferencia/

Cilj projekta „Izgradnja digitalnih preduzetničkih kapaciteta kod starijih osoba kroz inovativne trening sisteme“ – eDigiStars“ je razvoj održivog ekosistema koji će omogućiti starijim osobama zaposlenje ili samozaposlenje kroz izgradnju digitalnih vještina.

Projekat je sufinansiran iz sredstava ERDF, IPA i ENI fondova u okviru Interreg Dunavskog transnacionalnog programa u kojem učestvuje 14 partnera uključujući i Razvojnu agenciju Republike Srpske kao jedinog partnera iz Bosne i Hercegovine. Vodeći partner u projektu je Innoskart – IKT klaster (Innoskart Business Development Nonprofit Ltd) iz Mađarske, a ostali partneri u projektu su iz Austrije, Rumunije, Slovenije, Mađarske, Češke Republike, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Bugarske. Projektni konzorcijum čini i 5 pridruženih strateških partnera iz Mađarske, Ukrajine, Austrije, Češke Republike i Slovenije. Projekat je počeo da se provodi 01. jula 2020. godine, a predviđeno vrijeme trajanja projekta je 30 mjeseci.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate. Kontakt osoba ispred Razvojne agencije Republike Srpske je Aleksandar Vuković, komunikacioni menadžer, kontakt imejl: aleksandar.vukovic@rars-msp.org.

PRILOG: