На продају парцела у Пословној зони Рамићи

Град Бања Лука расписао је оглас о продаји парцеле у пословној зони „Рамићи“, намијењене за изградњу објеката привредне дјелатности.
На продају је понуђена грађевинска парцела од 10.883 квадратна метра, по почетној цијени од 456.106 КМ.
Ова парцела ће бити понуђена на продају путем лицитације, која ће бити одржана 5. новембра ове године, у згради Градске управе, у сали бр. 238/II, са почетком у 12.00 часова.
Право учествовања у поступку лицитације имају домаћи и страни привредни субјекти – који обављају производну дјелатност (претежно чиста индустрија), дјелатност у вези са новим технологијама, развојно-истраживачком дјелатношћу и услужном дјелатношћу.
Сви заинтересовани понуђачи – са правом учешћа, дужни су доставити пријаву за лицитацију, непосредно до 1. новембра 2018. године, до 13.00 часова, на протокол Градске управе, канцеларија број 14. Све детаљније информације могу се добити у Пословној зони, путем телефона бројеви: 051/ 220-280, 065/ 537-406 и 065/ 540-952.
Иначе, на понуди инвеститорима, уз три слободне парцеле, у овој зони је и велика производна хала са припадајућим земљиштем и електро-машинском опремом, процијењене вриједности око седам милиона КМ.
Према подацима из Пословне зоне, на овој локацији тренутно је активно 14 инвеститора који су у различитим фазама како изградње својих привредних објеката, тако и отпочињање производних процеса.
У развој ове зоне и њено опремање у последње три године уложена су три милиона КМ, укључујући и донаторска средства од око 531.000 КМ.
Истовремено, у припреми је и нова пословна зона „Јелшинград“, која би требала бити спремна за улазак инвеститора у другој половини идуће  године. Тренутно, на овом подручју је у току промјена регулационог плана, што је основни предуслов за уређење.
-Донесен је нацрт измјене дијела регулационог плана „Јелшинград“, који је на јавном увиду до 24. октобра. Очекујемо да до краја године имамо усвојен приједлог овог плана и да идуће године можемо ићи са инфраструктурним опремањем ове локације и понудом парцела инвеститорима и на простору ове нове индустријске зоне – казали су у надлежном Одјељењу за локални економски развој и стратешко планирање.
Друга бањалучка пословна зона обухватаће површину од 2,8 хектара и ријеч је о парцели на веома атрактивној локацији у близини модерне саобраћајнице за коју се цијени да би могла привући велики интерес инвеститора.

Извор: Град Бања Лука