„Div trades“ покреће производњу у Милићима

Компанија „Div Trades“ из Бачке Паланке ускоро покреће производњу у Милићима, а у петак је начелник општине Милићи Марко Савић у присуству премијера Републике Српске Радована Вишковића, предао власнику фирме „Div trades“ – Бирач Зорану Кнежевићу кључева фабричке хале у Индустријској зони Подгора.

То је најважнији пројекат на подручју ове локалне заједнице вриједан 2,2 мил КМ који ће омогућити отварање 90 радних мјеста, саопштено је из општине.

Кнежевић је рекао да фирма „Div trades“ постоји од 1998. године и бави се производњом џамбо врећа.

– Извозимо претежно неких 70% производње у ЕУ и Русију. Наш главни купац у Републици Српској је Алумина што је и разлог због чега смо одлучили да се овде позиционирамо како би радили и за тржиште у БиХ – рекао је Кнежевић.

Он је навео да је планирано да ова фирма запосли по 45 радника у двије смјене и да на мјесечном нивоу произведе 20.000 врећа.

– Већ идуће седмице почињемо пребацивати машине и настојаћемо да производњу покренемо што пре – додао је Кнежевић.

Вишковић је изразио задовољство што се отварају нова радна мјеста у реалном сектору, захваливши Покрајинској влади Војводине која је заједно са Владом РС и општином Милићи издвојила средства да хала за производни погон буде саграђена.

Предсједник Владе је нагласио да постоје планови да се локалним заједницама широм Републике Српске помогне да изграде поизводне хале ако то саме нису у могућности, чиме инвеститори не би морали за то у старту улагати знатна средства.

Извор: ba.ekapija.com