Challenge фонд подржава иновативне идеје домаћих и шведских компанија

Привредници са подручја приједорске регије интересовали су се за услове пријаве на трећи јавни позив за додјелу бесповратних средстава из Challenge фонда. На инфо дану који је одржан данас у Приједору у организацији Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа (РАРС) и Агенције за економскик развој града Приједора, детаљно је представљен пројекат, као и могућности и начин пријаве на актуелни јавни позив.

Представник РАРС Мићо Станојевић појаснио је да су средства намијењена инвативним пројектима пословних субјеката са подручја БиХ и Шведске која кроз пројекат „Challenge to Chage“ обезбјеђује Шведска влада, а проводе га РАРС и Сарајевска регионална развојна агенција. Партнер у пројекту је и регија Остерготланд из Источне Шведске.

Средства могу добити почетници у бизнису, регистровани најмање 6 мјесеци у износу до 10.000 евра и зрела предузећа до 250 запослених у максималном износу до 30.000 евра. Компаније су дужне обезбиједити и сопствено учешће од најмање 50% укупне инвестиције.

Позив је отворен до 17. децембра, а апликације се подносе електронски на www.c2c.ba.