Бања Лука: За повећање плата 15,5 мил КМ подстицаја  

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић је, заједно са својим сарадницима, одржао прошле седмице у Бањалуци састанак са представницима Привредне коморе Републике Српске коју је предводио предсједник Перо Ћорић.

Тема састанка је била тренутно стање у привреди и изазови са којима се суочавају послодавци, те приједлози мјера за отклањање истих. На састанку је наглашено да су буџетом Министарства привреде и предузетништва за 2023. године планирана средства у износу од 15,5 мил КМ за подстицаје за повећања плата као и 14,6 мил КМ за директна улагања. Саговорници су изнијели своја мишљења, сугестије и приједлоге за мјере унапређења пословања у оквиру надлежности Министарства привреде и предузетништва Републике Српске.

Митровић је током састанка истакао да су Привредна комора Републике Српске као и остали представници пословне заједнице, важан партнер у пружању подршке привредним субјектима, те да Влада Републике Српске и Привредна комора Републике Српске требају дјеловати заједно. Он је рекао да ће се ове активности наставити и у наредном периоду, а све у циљу реализације, промоције домаће привреде и стварању бољег пословног амбијента.

Извор: ba.ekapija.com