Јачање центра за инвеститоре у Теслићу

Општина Теслић потписала је уговор о реализацији пројекта „Интервенција развоја тржишта у сектору пословних услуга на подручју општине Теслић“ који се спроводи у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом /РЕЗ/ и пројектом „Маркет мејкерс“ који подржава Влада Швајцарске.
Пројекат је заснован на јачању капацитета локалног Центра за инвеститоре који ради на принципу „све на једном мјесту“, да би учврстио своју улогу фасилитатора за инвеститоре и лидера у подизању свијести о важности сектора пословних услуга на подручју ове општине, саопштено је из Општинске управе.
Један од циљева пројекта јесте подржати иницијативе младих са подручја ове локалне заједнице које се односе на покретање активности у сектору пословних услуга.
Сектор пословних услуга има највећи потенцијал за младе да у потпуности искористе своје таленте, вјештине и боље разумијевање модерног тржишта, трендова и алата.
Пословне услуге имају потенцијал да повећају број старт-ап предузећа за младе који су у стању да брзо усвоје и спроведу најновије свјетске трендове. На овај начин млади добијају прилику да сами себи креирају радно мјесто.
Центар за инвеститоре дјелује у склопу општинског Одсјека за развој и инвестиције.

Извор: СРНА