Јачање капацитета РАРС за привлачење и реализацију улагања

Успјех у привлачењу и реализацији улагања који је у протеклим годинама постигла Развојна агенција Србије драгоцјено је искуство које може примјенити и Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа након трансформације у Развојну агенцију Републике Српске која ће услиједити до краја године.

Управо то је био повод за састанак представника Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа са колегама из Развојне агенције Србије који је одржан у Београду 20. августа ове године.

Руководилац Одјељења за стратешке инвестиције у Развојној агенцији Србије Владимир Томић и консултант Свјетске банке Јован Миљковић упознали су директора РАРС-а Маринка Ђукића и његове сараднике са моделом привлачења директних страних инвестиција у Србији, начином инвестиционе промоције, идентификовања кључних сектора за развој и потенцијала за улагања.

Директор Ђукић је увјерен да се одређена искуства могу примјенити у Републици Српској, а са колегама из Развојне агенције Србије разговарано је и о могућностима сарадње у смислу трансфера знања, обуке оперативаца, као и заједничке промоције привредних потенцијала који се надопуњују.