Јавни позив за додјелу бесповратних средстава

Јавни позив за додјелу бесповратних средстава у склопу активности УСАИД пројекта „Јачање улоге дијаспоре у економском развоју Босне и Херцеговине“, отворен је 26. фебруара 2018. године.
Ријеч је о грант програму који подржава микро, мала и средња предузећа, а која нису старија од три година и имају пословну везу или су дијелом у власништву инвеститора из босанскохерцеговачке дијаспоре.
Пројекти ће бити подржани с до 50.000 КМ по захтјеву, уз рок проведбе до 12 мјесеци, саопштено је из Diasporainvest.ba.
– Циљ позива је осигурање средстава за повећање инвестиција из дијаспоре и стварање нових радних мјеста кроз непосредна улагања, пренос знања и увођење нових технологија у Босни и Херцеговини. У наредне двије седмице ћемо одржати шест инфо сесија у оквиру којих ће сви заинтересовани моћи сазнати више о начину аплицирања, а све информације су доступне и на нашој онлине платформи Diasporainvest.ba – казао је шеф пројекта Сањин Арифагић.
Арифагић додаје да су у оквиру првог позива примљене 54 апликације, те да је за 13 компанија одобрено 391.000 КМ.
– Очекујемо велики интерес инвеститора, с обзиром да су већ препознати први резултати реализације пројекта, те смо имали низ различитих упита о наредном кругу пријава. Позивам све заинтересоване да нас контактирају, присуствују нашим инфо сесијама и искористе ову прилику за развој и ширење бизниса у Босни и Херцеговини – закључио је Арифагић.
Јавни позив је отворен од 26. фебруара до 30. марта 2018. године, а апликације се испуњавају онлине на линку www.grant.diasporainvest.ba уз слање копије пријаве путем поште.
Више информација о позиву могуће је сазнати у оквиру инфо сесија у Сарајеву (28. фебруара), Бихаћу (6. марта), Бањој Луци (7. марта), Мостару (9. марта), Тузли (12. марта) и Бијељини (13. марта).

Извор: ba.ekapija.com