Јавни конкурс за додјелу субвенција за подстицај и развој привреде у 2013. години

Министарство индустрије, енергетике и рударства РС расписало је 8.јула 2013. године Јавни конкурс за додјелу субвенција за подстицај и развој привреде у 2013. години у складу са Правилником о условима и критеријумима за додјелу субвенција за подстицај и развој привреде у 2013. години.


Циљ додјеле субвенција је подршка реализацији развојних пројеката привредних субјеката ради унапређења њиховог развоја, побољшања конкурентности, успостављања система квалитета, као и повећања запослености.


На основу јавног позива додијелиће се средства у укупном износу од 19,6 милиона КМ, од чега је 400.000КМ намијењено за пројекат подршке дрвопрерађивачким извозним предузећима "Венето – Република Српска". Кроз пројекат за чију је реализацију задужена Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, формираће се заједнички кластер дрвопрерађивачких предузећа из италијанске регије Венето и РС. Јавни позив отворен је 60 дана од дана објављивања на веб страници Министарства.Више информација на http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mper/javnipozivi/Pages/PregledJavnihPoziva.aspx.