Шире се капацитети Иновационог центра Бања Лука

У Иновационом центру Бања Лука данас је свечано отворен и трећи спрат површине 850 метара квадратних за чију је реконструкцију из буџета влада Републике Српске и Норвешке издвојено 470.000 КМ. Овом реконструкцијом проширују се капацитети Иновационог центра, који врши избор и пружа подршку младим компанијама да развију пословање, те да своја знања и вјештине комерцијализују на тржишту.
Циљ пројекта јесте отварање додатних 120 радних мјеста у компанијама које ће се наћи у реконструисаном дијелу Иновационог центра.
Министар науке и технологије РС Јасмин Комић рекао је да је до данас само припремљен простор на трећем спрату за смјештај око тридесетак компанија са 120 радника, а да ће у наставку пројекта средствима из ИПА фондова овај простор бити и адекватно опремљен.
Иновациони центар је за нас посебно значајан, јер је ријеч о посебним високософистицираним технологијама, малим компанијама, нечему што је за развој овог друштва изузетно значајно рекао је Комић на свечаности отварања трећег спрата Иновационог центра.
Он је нагласио да је постоји могућност да се активности Иновационог центра кроз тзв. пословне вртове прошири и на друге општине РС, међу којима је прва Градишка. (СРНА)