Шест понуда за инвестирање у пословну зону „Јадар“

Директор Агенције за мала и средња предузећа Републике Српске, Слободан Марковић, изјавио је данас да се на јавни позив за инвестирање и покретање производње у пословној зони Каракај, код Зворника, која је смјештена у бившој фирми дрвне индустрије „Јадар“, пријавило шест технички исправних понуда. Понуде су стигле од пет инвеститора из РС, од којих су двије мјешовите, односно имају стране улагаче, док је једна из Федерације БиХ.
– Понуде ће бити размотрене како би се утврдило да ли се уклапају у стратегију економског развоја Зворника. Након тога биће одабране оне понуде које испуњавају предвиђене услове -рекао је Марковић и оцијенио да ће на овај начин бити стављено у функцију тридесетак одсто простора Пословне зоне.
Према његовим ријечима, ова пословна зона није само пословна, већ је и центар за развој предузетништва на овом микропростору. У управној згради биће смјештене канцеларије за локални економски развој и обуку оних који желе да покрену производњу, а има и простора за помагање и инкубирање нових почетних пословних активности.
Подсјетивши да је Влада РС купила предузеће „Јадар“ у стечају и дала га на управљање републичкој Агенцији за мала и средња предузећа и локалној управи, Марковић је рекао да републичка Влада и локална заједница отварањем пословне зоне омогућавају једноставнији, бржи и јефтинији приступ пословном простору заинтересованих инвеститора.
Начелник Зворника, Зоран Стевановић, рекао је да ће стављањем у функцију пословне зоне бити отворено између 200 и 300 нових радних мјеста.
Истичући да активности око покретања зоне трају већ пола године, Стевановић је рекао да предстоји поступак одабирања најсолвентнијих инвеститора који ће изградњом пословних објеката покренути производњу.
Стевановић је рекао да расположиви простор пословне зоне износи 12.000 метара квадратних и да постоји сва потребна инфраструктура за стављање ове зоне у функцију. (СРНА)